Nəşr edilmişdir 11/10/2024

Paylaşın

GÜNDƏM

Payızda orqanizmi vitaminlə təmin edən qida – Kələm turşusu

Payız mövsümündə orqanizmimizdə çatışmayan vitaminləri bərpa etmək və xəstəliklərdən qorunmaq üçün qida rasionumuzu zənginləşdirməliyik. Bu məqsədlə kələm turşusu ən yaxşı seçimdir.
Rusiyalı həkim-dietoloq, tibb elmləri namizədi Yelena Solomatina bildirib ki, kələm turşusunda çoxlu faydalı maddələr və qida lifləri var.
“Payızda turşuya qoyulmuş kələm yemək məsləhətdir. Kələm turşusunda C vitamini, faydalı maddələr və zəruri qida lifləri boldur”, – deyə həkim izah edib.
Dietoloq qeyd edib ki, özbaşına vitaminlər qəbul etmək məsləhət deyil, çünki əlavələr artıq ola bilər.
“Məsələn, askorbin turşusu ilə (C vitamini) ifrata varmaq böyrəklərdə daşların əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər. Bunun əvəzinə təbii məhsullar qəbul edin”, – deyə o sözlərini yekunlaşdırıb.

Loading

Related Stories

“Bakıbaku” redaksiyası tərəfindən tərtib edilib

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dekabrın 11-də Azərbaycanda səfərdə olmuş argentinalı dünya futbol ulduzu Lionel Messi bununla bağlı “Instagram” hesabında paylaşım edib. Baki-baku.az

Ən son

ƏSAS XƏBƏRLƏR

Azərbaycanın tanınmış fizik alimi, Dövlət mükafatı laureatı, “Şöhrət” ordenli, Əməkdar elm xadimi, AMEA-nın Fizika İnstitutunun

DİGƏR XƏBƏRLƏR

Bu ilin yanvar-oktyabr aylarında Bakıda ticarət dövriyyəsinin həcmi 28 milyard 242,5 milyon manat olub.Baki-baku.az Bakı

DİGƏR XƏBƏRLƏR

Azərbaycan badminton millisinin 2025-ci il fevralın 12-16-sı aralığında Bakıda ilk dəfə keçiriləcək qarışıq komandalar üzrə