Nəşr edilmişdir 11/10/2024

Paylaşın

GÜNDƏM

Payızda orqanizmi vitaminlə təmin edən qida – Kələm turşusu

Payız mövsümündə orqanizmimizdə çatışmayan vitaminləri bərpa etmək və xəstəliklərdən qorunmaq üçün qida rasionumuzu zənginləşdirməliyik. Bu məqsədlə kələm turşusu ən yaxşı seçimdir.
Rusiyalı həkim-dietoloq, tibb elmləri namizədi Yelena Solomatina bildirib ki, kələm turşusunda çoxlu faydalı maddələr və qida lifləri var.
“Payızda turşuya qoyulmuş kələm yemək məsləhətdir. Kələm turşusunda C vitamini, faydalı maddələr və zəruri qida lifləri boldur”, – deyə həkim izah edib.
Dietoloq qeyd edib ki, özbaşına vitaminlər qəbul etmək məsləhət deyil, çünki əlavələr artıq ola bilər.
“Məsələn, askorbin turşusu ilə (C vitamini) ifrata varmaq böyrəklərdə daşların əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər. Bunun əvəzinə təbii məhsullar qəbul edin”, – deyə o sözlərini yekunlaşdırıb.

Related Stories

“Bakıbaku” redaksiyası tərəfindən tərtib edilib

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dekabrın 25-də Bakı-Qroznı reysini yerinə yetirən “Embraer 190” tipli sərnişin təyyarəsinin qəzaya uğraması nəticəsində çoxsaylı insan tələfatı ilə

Ən son

GÜNDƏM

“Azərbaycan Hava Yolları” QSC-nin (AZAL) Müşahidə Şurasının qərarı ilə Bakı-Qroznı reysini yerinə yetirən təyyarənin qəza

GÜNDƏM

Bakıda və Abşeron yarımadasında dekabrın 27-dən 29-u səhərədək fasilələrlə yağış yağacağı gözlənilir.Baki-Baku.az xəbər verir ki,

GÜNDƏM

“Azərbaycan Hava Yolları” aviaşirkətinin J2-8243 nömrəli Bakı-Qroznı reysini yerinə yetirən “Embraer 190” təyyarəsi Aktau şəhəri