Language SwitcherAzərbaycanca 🇦🇿 | Русский 🇷🇺

Nəşr edilmişdir 08/12/2025

Paylaşın

HƏR ŞEYDƏN

İsti havalarda ən tez xarab olan meyvələrin adları açıqlandı

ən tez xarab olan meyvələrin adları, Meyvə, Armud, Ərik, Şaftalı, Alma Soğan, Sarımsaq

Qovun, portağal, manqo və badımcanları +10-dan +14 °C-ə qədər olan temperatur şəraitində təhlükəsiz saxlamaq olar, armud, ərik və alma isə istiyə məruz qaldıqda xarab olmağa və bakterial çirklənməyə daha həssasdır.

Baki-baku.az xəbər verir ki, bu barədə gazeta.ru-ya açıqlamasında qida təhlükəsizliyi eksperti Nataliya Fomenko bildirib.

O deyib ki, temperatur yüksəldikdə, meyvənin səthi və lət hissəsi mikroorqanizmlərin çoxalması üçün əlverişli olur, bu isə öz növbəsində qida zəhərlənməsinə səbəb olur.

“Yetişmək üçün isti yerdə qalan yaşıl pomidorları belə 20 °C-dən yuxarı temperaturda saxlamaq olmaz. Bu temperatur quru meyvələr də daxil olmaqla maksimumdur, ona görə də bütün məhsullar qaranlıq, sərin yerdə saxlanmalıdır”, – deyə qida mütəxəssisi vurğulayıb.

Mütəxəssis xatırladıb ki, soğan, sarımsaq armud, ərik, şaftalı, alma soyuğu daha çox sevən meyvə və tərəvəzlərdir.

“Bakıbaku” redaksiyası tərəfindən tərtib edilib

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Как сообщает портал Baki-baku.az, DeLorean DMC-12 был выпущен в 1981 году и находится в очень хорошем состоянии

Ən son

GÜNDƏM

Baki-baku.az xəbər verir ki, görüşdə “Beynəlxalq Gənclər Günü”nün dünyanın hər yerində gəncliyin gücünü, yaradıcılığını və

GÜNDƏM

Baki-baku.az xəbər verir ki, görüşdə “Beynəlxalq Gənclər Günü”nün dünyanın hər yerində gəncliyin gücünü, yaradıcılığını və