Dietoloq Keti Drakford bildirib ki, toyuğun ən faydalı hissəsi, insanların əksəriyyətinin düşündüyü kimi filesi deyil.
Baki-baku.az-ın məlumatına görə, bu barədə məlumatı “El Economista” nəşri yayıb.
Ekspertin sözlərinə görə, toyuğun ən faydalı hissəsi tenderloin adlanan hissədir. Bu, sinə ətinin alt hissəsinə yapışan daha nazik və incə ətdir.
Tenderloinin üstünlükləri:
Çox az yağ ehtiva edir – demək olar ki, yağsızdır.
Çox zərif və yumşaqdır, sinə ətinə nisbətən daha nəmlidir və quru olmur.
Tez bişirilməsi – kiçik ölçüsü sayəsində salat, pasta və digər yeməklərdə istifadə üçün əlverişlidir.
Məsələn, 100 qram vireçka 110 kalori, 25 qram protein və yalnız 1 qram yağ ehtiva edir. Bu göstəricilər onu, xüsusilə pəhriz və proteinlə zəngin qidalanma proqramlarında ideal edir.
Dietoloq həmçinin toyuğun bud və qanad hissələrini məhdudlaşdırmağı tövsiyə edib. Bu hissələrdə çoxlu yağ var və onların həddindən artıq istehlakı sağlam qidalanmaya mənfi təsir göstərə bilər.
Sağlam qidalanma və ümumi tövsiyələr
Toyuq ətinin hansı hissəsini seçmək, ümumi sağlam qidalanma planına təsir edir. Proteinlə zəngin və yağsız ətdən istifadə etmək:
Əzələ kütləsini qorumağa kömək edir.
Kalori qəbulunu məhdudlaşdıraraq arıqlama prosesini dəstəkləyir.
Qida hazırlığında müxtəlif yeməklərə uyğun gəlir.
Drakfordun tövsiyəsi, xüsusilə pəhriz proqramlarında və sağlam həyat tərzini qorumaq istəyən insanlar üçün faydalıdır.