Language SwitcherAzərbaycanca 🇦🇿 | Русский 🇷🇺
Language SwitcherAzərbaycanca 🇦🇿 | Русский 🇷🇺

Nəşr edilmişdir 10/18/2024

Paylaşın

DİGƏR XƏBƏRLƏR

Xərçəngdən tərəvəzlərlə necə qorunaq?

Xərçəng

Bəzi tərəvəzlərin rasionumuza daxil edilməsi bir neçə xərçəng növünün inkişaf riskini əhəmiyyətli dərəcədə azaldır.
BakıBaku xəbər verir ki, kələm, turp, şalğam, brokkoli, gül kələmi kimi tərəvəzlərin müntəzəm istifadəsi bəzi xərçəng növlərinin qarşınısı almağa kömək edir.
Britaniyalı diyetoloq Toral Şah bildirib ki, xaççiçəklilər fəsiləsindən olan tərəvəzlərin heyrətamiz xüsusiyyətləri var.
“Xaççiçəklilər fəsiləsindən olan tərəvəzlərin zəngin tərkibi ilə fərqlənir. Həmçinin onlar vitaminlər, minerallar və karotinoidlərin mənbəyidir. Onlarda həzm sisteminin işini yaxşılaşdıran və faydalı bağırsaq bakteriyaları üçün qida olan çox miqdarda lif var. Bu, ən geniş yayılmış onkoloji xəstəliklərdən biri olan bağırsaq xərçənginin qarşısının alınmasında mühüm rol oynayır”, – deyə Toral Şah qeyd edib.
“Bu tərəvəzlərin istifadəsi orqanizmdə indol və sulforafan kimi aktiv birləşmələri yaradır. Bu maddələr iltihabəleyhinə xüsusiyyətləri və metastazların qarşısını alma qabiliyyəti sayəsində xərçəng riskini azaltmağa kömək edir”, – deyə həkim vurğulayıb.

Bənzər Xəbərlər

“Bakıbaku” redaksiyası tərəfindən tərtib edilib

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gözəlliyin çox vaxt gəncliklə eyniləşdirildiyi dünyada bahalı prosedurlara və botoksa ehtiyac olmadan daha təravətli görünmək mümkündür.

Ən son

SAĞLAMLIQ VƏ GÖZƏLLİK

Hamilə qadınlara daha çox paxlalı bitkilər, qoz-fındıq və toxumlar yemələri tövsiyə olunur.

SAĞLAMLIQ VƏ GÖZƏLLİK

Hamilə qadınlara daha çox paxlalı bitkilər, qoz-fındıq və toxumlar yemələri tövsiyə olunur.
Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
Email

Пришлите нам статью

Məqalənizi göndərin