Language SwitcherAzərbaycanca 🇦🇿 | Русский 🇷🇺
Language SwitcherAzərbaycanca 🇦🇿 | Русский 🇷🇺

Nəşr edilmişdir 09/19/2025

Paylaşın

HƏR ŞEYDƏN

Sarımsağı uzunmüddətli təzə saxlamağın yolu

Sarımsaq yığımından cəmi bir neçə ay sonra ya cücərməyə başlayır, ya da çürüyür. Halbuki onu gələn yayadək təzə və faydalı saxlamağın etibarlı üsulları var.
Baki-baku.az sarımsağın düzgün saxlanmaq üsulunu təqdim edir:
Uzunmüddətli saxlamaq üçün yalnız sağlam və quru sarımsaq uyğundur.
Sarımsağı qaranlıq, sərin və quru yerdə saxlamaq ən yaxşı seçimdir.
Payızlıq (qışlıq) sarımsaq 0–4°C temperaturda uzun müddət təzə qalır.
Yazlıq sarımsaq isə 16–20°C-də yaxşı saxlanır. Havanın rütubəti 60 %-dən çox olmamalıdır, çünki artıq nəm çürüməyə səbəb olur.
Sarımsağı uzun müddət saxlamaq üçün, həmçinin duzdan istifadə də məsləhət görülür.

Bənzər Xəbərlər

“Bakıbaku” redaksiyası tərəfindən tərtib edilib

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Как сообщает Baki-baku.az, правильное хранение чеснока предполагает:

Ən son

GÜNDƏM

Daxili İşlər Nazirliyi "Formula 1" Azərbaycan Qran Prisi ilə əlaqədar vətəndaşlara müraciət edib.

GÜNDƏM

Daxili İşlər Nazirliyi "Formula 1" Azərbaycan Qran Prisi ilə əlaqədar vətəndaşlara müraciət edib.
Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
Email

Пришлите нам статью

Məqalənizi göndərin