Sarımsaq yığımından cəmi bir neçə ay sonra ya cücərməyə başlayır, ya da çürüyür. Halbuki onu gələn yayadək təzə və faydalı saxlamağın etibarlı üsulları var.
Baki-baku.az sarımsağın düzgün saxlanmaq üsulunu təqdim edir:
Uzunmüddətli saxlamaq üçün yalnız sağlam və quru sarımsaq uyğundur.
Sarımsağı qaranlıq, sərin və quru yerdə saxlamaq ən yaxşı seçimdir.
Payızlıq (qışlıq) sarımsaq 0–4°C temperaturda uzun müddət təzə qalır.
Yazlıq sarımsaq isə 16–20°C-də yaxşı saxlanır. Havanın rütubəti 60 %-dən çox olmamalıdır, çünki artıq nəm çürüməyə səbəb olur.
Sarımsağı uzun müddət saxlamaq üçün, həmçinin duzdan istifadə də məsləhət görülür.