Nəşr edilmişdir 11/10/2024

Paylaşın

GÜNDƏM

Payızda orqanizmi vitaminlə təmin edən qida – Kələm turşusu

0072D863-8ECA-4D68-885A-FFAA20D2E496

Payız mövsümündə orqanizmimizdə çatışmayan vitaminləri bərpa etmək və xəstəliklərdən qorunmaq üçün qida rasionumuzu zənginləşdirməliyik. Bu məqsədlə kələm turşusu ən yaxşı seçimdir.
Rusiyalı həkim-dietoloq, tibb elmləri namizədi Yelena Solomatina bildirib ki, kələm turşusunda çoxlu faydalı maddələr və qida lifləri var.
“Payızda turşuya qoyulmuş kələm yemək məsləhətdir. Kələm turşusunda C vitamini, faydalı maddələr və zəruri qida lifləri boldur”, – deyə həkim izah edib.
Dietoloq qeyd edib ki, özbaşına vitaminlər qəbul etmək məsləhət deyil, çünki əlavələr artıq ola bilər.
“Məsələn, askorbin turşusu ilə (C vitamini) ifrata varmaq böyrəklərdə daşların əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər. Bunun əvəzinə təbii məhsullar qəbul edin”, – deyə o sözlərini yekunlaşdırıb.

Loading

Bənzər Xəbərlər

“Bakıbaku” redaksiyası tərəfindən tərtib edilib

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Baki-baku.az bu barədə İqtisadiyyat Nazirliyi yanında Dövlət Vergi Xidmətinin "Vergilər" qəzetinə istinadən xəbər verir.

Ən son

GÜNDƏM

Xətai rayonunun Əhmədli qəsəbəsində yerləşən "Boranı" restoranında havalandırma sistemindəki partlayışla əlaqədar tüstülənmə baş verib.

GÜNDƏM

Xətai rayonunun Əhmədli qəsəbəsində yerləşən "Boranı" restoranında havalandırma sistemindəki partlayışla əlaqədar tüstülənmə baş verib.