Language Switcher Azərbaycanca 🇦🇿 | Русский 🇷🇺
Language Switcher Azərbaycanca 🇦🇿 | Русский 🇷🇺

Nəşr edilmişdir 08/12/2025

Paylaşın

HƏR ŞEYDƏN

İsti havalarda ən tez xarab olan meyvələrin adları açıqlandı

ən tez xarab olan meyvələrin adları, Meyvə, Armud, Ərik, Şaftalı, Alma Soğan, Sarımsaq

Qovun, portağal, manqo və badımcanları +10-dan +14 °C-ə qədər olan temperatur şəraitində təhlükəsiz saxlamaq olar, armud, ərik və alma isə istiyə məruz qaldıqda xarab olmağa və bakterial çirklənməyə daha həssasdır.

Baki-baku.az xəbər verir ki, bu barədə gazeta.ru-ya açıqlamasında qida təhlükəsizliyi eksperti Nataliya Fomenko bildirib.

O deyib ki, temperatur yüksəldikdə, meyvənin səthi və lət hissəsi mikroorqanizmlərin çoxalması üçün əlverişli olur, bu isə öz növbəsində qida zəhərlənməsinə səbəb olur.

“Yetişmək üçün isti yerdə qalan yaşıl pomidorları belə 20 °C-dən yuxarı temperaturda saxlamaq olmaz. Bu temperatur quru meyvələr də daxil olmaqla maksimumdur, ona görə də bütün məhsullar qaranlıq, sərin yerdə saxlanmalıdır”, – deyə qida mütəxəssisi vurğulayıb.

Mütəxəssis xatırladıb ki, soğan, sarımsaq armud, ərik, şaftalı, alma soyuğu daha çox sevən meyvə və tərəvəzlərdir.

“Bakıbaku” redaksiyası tərəfindən tərtib edilib

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Baki-baku.az xəbər verir ki, bu barədə Prezidentin Mətbuat Xidməti məlumat yayıb
Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
Email

Пришлите нам статью

Məqalənizi göndərin