Nar və nar əsaslı məhsullara tələbatın yüksək olması həm məhsulun dad keyfiyyətləri, həm də yüksək qida və antioksidant dəyəri ilə izah olunur.
Bunu Baki-baku.az-a müsahibəsində Azərbaycan Nar İstehsalçıları və İxracatçıları Assosiasiyasının (ANİİA) İdarə Heyətinin sədri Fərhad Qaraşov deyib.
O bildirib ki, xüsusilə pandemiya dövründə istehlak səviyyəsində əhəmiyyətli artım qeydə alınıb: “Keyfiyyətin qorunması, mövsümlə əlaqədar yaranan çətinliklərin aradan qaldırılması və ixrac standartlarına uyğunlaşdırma məqsədilə istehsal zonalarına yaxın mərkəzlərin yaradılması strateji əhəmiyyət daşıyır. Bakı bu baxımdan optimal məkan hesab edilmir; ən yaxın potensial zona Hacıqabul rayonu kimi qiymətləndirilir”.
Müsahibənin geniş variantı ilə buradan tanış ola bilərsiniz.