Bakı şəhərinin turist və biznes mərkəzi kimi mövqeyi hotel və restoran sektorunda premium və regional məhsullara tələbi artırıb.
Bunu Baki-baku.az-a müsahibəsində Azərbaycan Nar İstehsalçıları və İxracatçıları Assosiasiyasının (ANİİA) İdarə Heyətinin sədri Fərhad Qaraşov deyib.
ANİİA sədri qeyd edib ki, nar şirələri, sousları, kompotlar, desert və salatlarda nar komponentlərinin istifadəsi həm yerli istehlakçılar, həm də turistlər tərəfindən yüksək qiymətləndirilir.
Onun sözlərinə görə, əsas istehsal zonaları Mil-Muğan, Aran və Dağlıq Şirvanın aşağı ətəkləri, xüsusilə Göyçay və Kürdəmir rayonları hesab olunur.
Müsahibənin geniş variantı ilə buradan tanış ola bilərsiniz.